Opticien laat ‘perfecte’ bril maken met 3D-printer

Het Nieuwsblad - 4 oktober 2018 - link
Auteur: slr Copyright foto: sbr

Als allereerste optiek in Vlaanderen lanceert Optiek Roeselare langs de Sint-Amandsstraat, voorheen Optiek Van Heghe, de op maat gemaakte 3D-geprinte bril. Zo passen ze een mouw aan het feit dat niemands gezicht perfect symmetrisch is waardoor een bril nooit 100% perfect zit.

Filip Van Heghe scant het hoofd van de klant om de bril te doen passen.
Copyright foto: sbr

Opticien Filip Van Heghe uit Roeselare biedt sinds deze week op maat gemaakte brillen aan. Na een scan van je gezicht, wordt het montuur geprint met een 3D-toestel.

Filip Van Heghe doopte zijn optiekwinkel om tot Optiek Roeselare om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Naast het traditionele gamma aan brillen, biedt de opticien nu ook op maat gemaakte exemplaren aan. “Een bril uit de winkel zal nooit volledig goed staan. Elk gezicht is anders en nooit helemaal symmetrisch. Met dit concept is de bril aangepast aan het gezicht”, zegt Van Heghe. Hij schuimde tal van beurzen af en kwam zo uit bij het labo Roger Bacon uit Nederland. Zij maken met een 3D-printer de perfect passende bril. Het bedrijf is actief in Nederland en de Verenigde Staten, maar in Vlaanderen is Van Heghe de eerste partner.

In de winkel maakt hij een 3D-scan van je gezicht. Daarna kun je het montuur en de kleur kiezen en zie je meteen hoe de bril je zal staan. De gegevens worden doorgestuurd naar de printer in Nederland. “Afzakkende brillen of pijn achter de oren zijn verleden tijd”, zegt Van Heghe.

Bron: Het Nieuwsblad - 4 oktober 2018 - link
Auteur: slr Copyright foto: sbr

Bekijk de video

Meer info: https://www.optiekroeselare.be/3d-maatwerk

<
Schrijf in op onze nieuwsbrief: